Welcome to Synthiam!

Program robots using technologies created from industry experts. ARC is our free-to-use robot programming software that makes features like vision recognition, navigation and artificial intelligence easy.

Get Started
Asked — Edited

Question

Hey DJ and Jer...since you guys are on the dynamixel road...is there a chance you guys can take a look at the new XM series servos from dynamixel. A couple of us have tried to get these to work, but to no avail. Let me know I can send one to you to test with (with a return postage paid box :). I have three of these totalling $700 that i cant use.


User-inserted image

AI Support Bot
Related Content
Synthiam
PRO
Synthiam
#1  
I’ll reach out to Robotis on that. We have a good relationship to start adding great support for their excellent servos 

PRO
USA
#2   — Edited
Woo hoo!!!!! Thank you! I need to rob a bank to afford the system I'm dreaming in my head...but it would be amazing to see in action...something I've been working on called a slave system.
#3  
Yes!  Please add the XM series servos.  They are used in Robotis's TurtleBot 3 kits.
PRO
Synthiam
#4  
Understood:) I’ll get on it this week. 

I don’t have a Dynamixel v2 servo to test with yet either. So hopefully we get one of those ASAP as well
PRO
USA
#5  
My offer still stands if you guys need a test servo.
PRO
Synthiam
#6  
Robotis is sending us a few servos to test with, including XM series. They said there are only two protocols (v1 & v2) - which the plugin supports. So your XM series should work if you configured it correct. The XM series are the only servos which can be configured for either protocol. But it's up to you to understand how to use it. If it works for me, i'll have to say user error:D:D
PRO
USA
#7  
OldBotBuilder above had same issues as me. I've set up dozens of the dynamixels and never had an issue with EZ  plug in and the servos. I have three XM series from their cheap $49 version upto the $220 version and none of them work. I set them up like the MX-64s that i have in all my robots but its a no go..tried protocol 1 and 2. Nothing works. Let me know your results when you get them. Could be programmers error:P
PRO
Synthiam
#8  
Make sure the protocol AND the ttl is configured. Because they won't work with the rs485. They need to be in TTL mode
PRO
USA
#9   — Edited
Yeah there are two flavors of Dynamixels, 3 wire is TTL  and 4 wire is the rs485..all my servos are TTL. They are easy to tell apart as the nomenclature has -T or -R after the servo. There is no way to flash them to be one or the other, they are either TTL or RS485 from the factory as stated by wire number.

Hopefully Robotis sent you TTL versions
PRO
Synthiam
#10  
We got all versions being sent
PRO
USA
#11  
Have you guys had the time to test with the servos they sent? In particular had any time to test the XM servos?