Welcome to Synthiam!

Program robots using technologies created from industry experts. ARC is our free-to-use robot programming software that makes features like vision recognition, navigation and artificial intelligence easy.

Get Started
Asked — Edited
Resolved Resolved by thetechguru!

Can't Hook Ezb4 To Network

I have an ezb4 that has worked fine for a while. I had took the robot apart and then put it back together using the V4 instead of V3.

My problem is: I go to find the ezb in the internet access window. I have reset it many times.

I have to give it a code 1234 to hook up to bluetooth. well, I found that I lost ports for Com3, and Com4. So I added them back. My device shows up, but I have a hard time getting to the part that says are you ready to pair?

If I enter in the correct number, it goes out a trys to pair it, it times out and I have to start all over again.

The green light is on and it continuously blinks. There is no red, or whatever. Just a blinking green light.

I have taken everything apart and now my time has run out. I will be back Tues CST to work on it again. I have the unit hooked to a separate 12vdc battery so it will have plenty of juice. There is a constant blinking green light.

Also, there is no sound at all.

thanks in advance.

AI Support Bot
Related Content
Synthiam
Based on your post activity, we found some content that may be interesting to you. Explore these other tutorials and community conversations.
#48  
OK, I have watched the videos and followed the procedures. I have hooked a blue LED to light up on D0 to see if it is connected. It is connected just fine.

But, my question was not answered. I asked "How do you know it is in the Client mode?

I have two concerns.
a. My Router usually uses 10.0.0.1. But now , it is using 192.168.x.x

b. The EZB4 did not show up in the scan.
But it is hooked up and works.

I was looking for an answer like: Solid Blue = Client mode.
Solid Red = AP mode.

Thank You , richr
#49  
Jesus @mel this is just not working for you. It's been nearly 2 years since the ezb4 has been released and you still struggle just getting it even connected... Maybe it's time for a new hobby, man?

One last time... This is not hard and as usual you over analyzing everything... Forget about what your router is doing or not doing...

If your ezb4 is connected through your router you are in "client mode" (Green LED)... if your ezb4 is connected directly to your PC you are in "WP mode" (Blue LED)...

Write this Down and stick it on the wall in front of you..

Flashing blue = WP mode... NOT connected to ARC
Solid blue = WP mode... connected to ARC

Flashing green = Client mode... NOT connected to ARC
Solid green = Client mode... connected to ARC

Sorry man, not trying to be rude here,.... but this has to stop at some point... We keep going around and around here like the movie Ground Hog Day...
PRO
Belgium
#50  
green led and text in ezb that tels you i have sucsesfull connected to your network

client mode on the web page is just under ap mode.
#51  
OK , right now , I have a solid blue light. That tells me I am in WP mode, right?
Now I need to get to client mode. I just have to play with it because I know where to change it. I went through the procedure earlier and it did not change from blue. I just need to go over it again.

richr, thanks for your help.
PRO
Belgium
#52  
do you have a cell phone,go to 192.168.1.1 put in your ssid and password.
and connect,you will see message conention will be lost but the led goes to green.
blinking.you also hear message am sucsesfull connected to your network.
then op ARC and use the scanner,when connected save in cloud.
#53  
@Mel, I assume you have a computer with Wi-Fi right ?
Turn on the ebz4 you Will hear a chime and it should be blinking blue. Open up your Wi-Fi icon on your computer you will see the ezb inside there. Click on connect and you should be connected to it now.

wait let's do it this way can you post your email address and I will email you later today with my phone number and I can walk you through on the phone
#54  
Thank You, Merne.

I will not be back until tomorrow because I have a lot of honeydos to do. I will be back from 4-7 am CST.

My email is yhmmc<at>yahoo,dot<dot>com
#55  
@Mel, I just sent you an email talk to you tomorrow
#56  
@merne, it is possible that my wife has my schedule lined up for trips to town. I will be here early (4-7amCST) possibly. I usually work from 4 to 11, then I go eat at 11:00 am , and I am back home at 12:00 noon to do her stuff. But, I think she has plans for me before noon this time. I will send you an email and see when we can meet. Thanks for your help.
#57  
@moviemaker, I replied to your e- mail, if you call At 4 your time would be ok, if not then you would have to call me after 4PM your time. Darn work gets oin the way, but it pays the bills and all:)
#58  
I was talking about 4 AM. I am usually in my office from 4-7am to 11:00 AM. The rest of the day, my wife has me for errands and empty the trash and more.

Here is my status. I have it all hooked and it is working fine. I can control the EZB from my desktop. It is hooked to the router which is hooked to the net.

The only thing, once it is operational, I want to hook it to my desktop and save the program and then install it on my notebook. Once it is there, I want to control the notebook through Teamviewer or such from my desktop and also hook to the net. But, I want to do it all at the same time. I have done this before. But, I believe in order to do both of them at once, I need to be in Client Mode.

Correct me if I am wrong.

oh, BTW, @nomad, Thanks for trying to help me. I forgot to thank you when I thanked the others.

@merne, so, I am not in a rush. I have to wire all the other stuff up first.
PRO
Belgium
#59  
your welkom,all is fine.
#60  
Mel,

If it is hooked to the router, and you can see it from your desktop, you are already in client mode (I shipped it to you in client mode with your router credentials, so if you didn't hit the reset button, that is how it would have come up - assuming you provided the correct SSID and password).

You don't need to do anything additional except save your project to the notebook and start teamviewer. You can either move the project through file sharing on your network, with a thumb drive, or save it to EZ-Cloud from the desktop and download from EZ-Cloud on the notebook.

Alan
#61  
Gotcha. God Bless You for all of your help.

The EZB is working perfect and connecting up automatically. I think I gave it the wrong password and that is why I am not in client mode. But, I have everything but the Hbridge tested. But, I have wired them all up on the robot. So, wish me luck. I will keep you enformed. New Life is brewed into sally.

:-)
PRO
Belgium
#62  
MovieMaker

great work bolt of you.
#63  
Ok, I am very happy to announce that the EZB 4 is working fine. And, I have completely rewired Sally and I am back to where I was at the beginning.
#64  
OOOoops! I think I posted in the wrong place. Please feel free to move it.
#65  
Mel, glad it's now working for you.