Welcome to Synthiam!

Program robots using technologies created from industry experts. ARC is our free-to-use robot programming software that makes features like vision recognition, navigation and artificial intelligence easy.

Get Started
Asked — Edited
Resolved Resolved by thetechguru!

Time Out

i cant get the new ezbv4 connect.i gess there a time out,averyting goes well,
untill the voice on ezbv4 starts speaking,then the led goes red.

AI Support Bot
Related Content
Synthiam
Based on your post activity, we found some content that may be interesting to you. Explore these other tutorials and community conversations.
PRO
Belgium
#37  
its a good video thank you.
i think thats the problem pc dont find the engenius.
PRO
Belgium
#38  
ok i have back the webpage of engenius.
what am missing is a number i didn have.

this is video

User-inserted image



this is mine


User-inserted image
PRO
Belgium
#39  
it looks some is missing here.


User-inserted image



i remember i saw this before but cant remember what number it was.
#40  
The number that goes there is the IP address you want each EZ-B to have, and their MAC addresses.

If you connect each EZ-B to the Engenius, the IP addresses it gives out and their MAC addresses will be in in the table above that, and you can copy them down (that will make it always give the same address to each EZ-B).

There will also be a page, probably under the Wireless settings, where you can turn on MAC address filtering so that ONLY your PC and EZ-Bs will be allowed to connect.

Alan
PRO
Belgium
#41  
i use the filering.withs pic you talking about?
#42  
I'm pretty sure Alan is talking about the Engenius pic in the last post. Like he said this is where you list each EZB so it will always look for that number and connect. I don't use this section at all and I have no issues connecting. However I have them listed in my main router instead. Perhaps with you problems you should have them listed but maybe you shouldn't fool around with this until you funally connect to the EZB. Once connected you can fill this out.

Also in your first pic it looks like your setting up the network connections on your cabled connection not your wifi. Again, I have nothing listed in the section you point to. I have both top and bottom buttons set on "Obtain DNS Server address automatically".
PRO
Belgium
#43  
that is cause there is a lan wire connected to my destop wifi.
the issue is on the laptop.i dont have a clue withs ip and mack number it is.
as long the laptop doesn find the engenius nothing will connect.
so the last pic means ip and mack number from laptop?
#44  
The last pic is the IP and Mac numbers of anything you want to connect to the Engenius. I'm weak on networking but I think all devices like EZB's and laptops listed in Mac Filtering (when enabled) will connect and everything else will not.

Try disabling Mac filtering in the engenius.
PRO
Belgium
#45  
i dont think mack filtering is checked but i will see for sure.
PRO
Belgium
#46  
the pc man did a new config and all works,except one problem.
the speed drops avery 5 a 10 sec with half speed.
any idea what can i do?
#47  
Outstanding! Your back in the robot business! !

Can you try to explain the speed issue a little better? Do you have a good strong wifi signal for the ezb? Is there anything running in the background on the computer that may slow it down. Antivirus, vedio, Internet browser activities, any thing that may be useing the wifi connection?
PRO
Belgium
#48  
hi dave

no i try it whit nothing els then ARC.
i got some more info for my pc guy.but its possible someone is using my ,
acces point from far distants.the engenius signal drops avery 5 sec from 130 mbps to 62 mbps and then ezbv diconnects.
#49  
You need to enable mac filtering and inset the address of all your ezb's so no one else can use your connection.
PRO
Belgium
#50  
i try that now,thanks
PRO
Belgium
#51  
when i check mac filtering,the connect falls out and i cant connect.
#52  
You need to make sure all units that you want to access the engenius is listed in this section.
PRO
Belgium
#53  
they are all in there
PRO
Belgium
#54  
i finally found the problem.you dont have to disconnect your security,
for me is that norton.just added the device and ip in firewall.
and voilla engenius is better then ever.:D
#55  
Outstanding! ! That dam firewall will get you every time. I'm so happy that you didn't give up.

You should write this all down and make videos for your reference just in case this happens again.

Happy robot building! !:P
PRO
Belgium
#56  
hi dave

my pc guy made the connection,but it fell out avery time.
this morning i was starring then it hit me,engenius is not a router but an acces point.so it needs a router.i changed that.then i saw tutorial here,
and i saw mine norton web security in there.so i check it and what do you now ?
the old adres from engenius was still in there,so i changed that and,
roli was born.

thanks for your support.