Welcome to Synthiam!

Program robots using technologies created from industry experts. ARC is our free-to-use robot programming software that makes features like vision recognition, navigation and artificial intelligence easy.
Get Started

Germany
Asked — Edited
Resolved Resolved by DJ Sures!

Ez-Builder Dont Work By Make A Photo

Hello,
i have follow Problem, the ARC Software dont works when i make a Photo. The ARC dont work by the follow Command:
ControlCommand("Kamera", CameraSnapshot)

here is the complete script:

ControlCommand("Leben", PauseOn)
ControlCommand("Speech Recognition", PauseOn)
ControlCommand("Kamera", CameraObjectTrackingDisable)
ControlCommand("Kamera", CameraMultiColorTrackingDisable)
ControlCommand("Lichtspiel", AutoPositionAction, "Sprechen")
SayEZBWait("ich zähle jetzt bis drei und dann mache ich ein Foto")
ControlCommand("Lichtspiel", AutoPositionAction, "Dauerlichtspiel")
Sleep( 500 )
ControlCommand("Lichtspiel", AutoPositionAction, "Sprechen")
SayEZBWait("eins")
ControlCommand("Lichtspiel", AutoPositionAction, "Dauerlichtspiel")
Sleep( 500 )
ControlCommand("Lichtspiel", AutoPositionAction, "Sprechen")
SayEZBWait("zwei")
ControlCommand("Lichtspiel", AutoPositionAction, "Dauerlichtspiel")
Sleep( 500 )
ControlCommand("Lichtspiel", AutoPositionAction, "Sprechen")
SayEZBWait("drei")
ControlCommand("Lichtspiel", AutoPositionAction, "Dauerlichtspiel")
Sleep( 500 )
ControlCommand("Kamera", CameraSnapshot)
Sleep( 500 )
ControlCommand("Leben", PauseOff)
ControlCommand("Speech Recognition", PauseOff)
ControlCommand("Kamera", CameraMultiColorTrackingEnable)
ControlCommand("Kamera", CameraObjectTrackingEnable)

AI Support Bot
Related Content
Synthiam
#1  
Two questions.

1st one, I know it is probably stupid, but are you using the current version of ARC? There was a problem for many months with recording video and snapshots but it was fixed a month or two ago.

2nd, there have in the past been some issues with internationalization of ARC. Can you try changing your Windows default locale to US-English and see if that makes a difference?

I haven't tried with yesterday or today's releases, but I was successfully taking snapshots last week, so I know the feature has worked recently (I'll try when I get home or tomorrow morning just to confirm for you, unless someone else gets to it first).

Alan
Synthiam
#2  
Is there an error that occurs for you with that script? Or does it simply not save the photo in the folder? Do you know where the folder is? The Config button on the camera control will provide a direct link to the media folder.
Germany
#3  
Hello Alan, thanks for your Replay, i have the ARC - Version: Windows Release 2015.12.19.00
Newer Versions dont work correct with my Scripts.
A change of language according to US-Engl. I do not know that I had tried in the past year, and then the voice control went to the German version is no longer, I had to re-set up the whole operating system so that it worked again.

Hello DJ,
the script works fine if i set # before:ControlCommand("Kamera", CameraSnapshot)
I know where the photo is folder, there is no photo saved and the main problem is the complete ARC software is closes by the Command: ControlCommand("Kamera", CameraSnapshot)

Please clean up the error in the current ARC version, this I can not use because work no longer script. There are complied with no SleeP times, the RGB block does not work and SayEZB goes into utter confusion.

Thanks
Synthiam
#4  
I would love to clean the error - but we cannot reproduce the error. Please tell me what error you receive with the command. Thanks!
Germany
#5  
Fotoproblem.pdf

Please see the Attachement for my Photo-Problem.

The Problem with the Program Version newer Windows Release 2015.12.19.00 is really hard to explain. The 18 RGB LED block dont works, works incorrectly SayEZB all words are choppy, and the timings dont work (Sleep). In the Version Windows Release 2015.12.19.00 it works all fine without the Photo.
#6  
I can't take snapshots any more either. I haven't played with this for awhile but it was working a couple of months ago. When I run this script it crashes the ARC. I have tried it with the latest release as well as with the 12/31/2015 release.

Code:


ControlCommand("Auto Position", AutoPositionFrameJump, "Rest")
sleep(500)
ControlCommand("Camera", CameraSnapshot)
sleep(500)
ControlCommand("Auto Position", AutoPositionFrame, "Head Right",25,3,4)
sleep(4000)
ControlCommand("Camera", CameraSnapshot)
sleep(500)
ControlCommand("Auto Position", AutoPositionFrame, "Head Left", 25,3,4)
sleep(6000)
ControlCommand("Camera", CameraSnapshot)
sleep(500)
ControlCommand("Auto Position", AutoPositionFrame, "Rest", 25,3,4)

Video recording works fine.
Synthiam
#7  
I am still unable to reproduce these results. Photos work fine for our testing - if you can produce an error, that would be the only way i can help:)
#8  
It doesn't show an error. It instantly crashes ARC. I tried to run just this;

Code:


ControlCommand("Camera", CameraSnapshot)

Same result.
Synthiam
#9  
By "crash", do you mean the program just disappears or is there a popup error message?

If there is a popup, which is what "should" happen, there will be a DETAILS button with an error message. You can press the details button, select the details, copy the details, and paste them here.

For copy and paste may require a right click of the mouse, or using the windows short-cut keys CTRL-C
#10  
I duplicated the crash on my Windows 7 machine using the same one line ControlCommand() script.

Attaching screen shot and the three Windows application event logs that should give you good debugging information.

I am upgrading a Windows 10 machine with the latest ARC now and will try there and report back whether I duplicate there or not.

Alan

User-inserted image

ezcrashwindows7events.zip
#11  
I do NOT duplicate the issue on Windows 10. Camera works fine in windows 10. Crashes ARC hard in Windows 7.

Alan
#12  
Spoke too soon. Second time I tried on Windows 10 it did crash. I'll attach relevant files to this post in a few minutes.

screen shots and windows event log events attached. One more event on Windows 10, but I also have Visual Studio installed, so it offered me a debug window which I took as far as I understood, so included screen shots.

Alan
User-inserted image


User-inserted image


User-inserted image


User-inserted image

windows10crashevents.zip
#13  
Just for completeness.. I also tried with both an old and new EZ-B camera, and the same occurs with both, so it is not device specific.

Alan
Synthiam
#14  
Interesting - looks like an aforge update issue. I'll look into their opensource and see what's up.
#16  
The snapshot feature is working as is the video. I ran this script and got a video as well as 3 snapshots - it works great!

Code:


ControlCommand("Auto Position", AutoPositionFrameJump, "Rest")
sleep(500)
ControlCommand("Camera", CameraRecordStart)
ControlCommand("Camera", CameraSnapshot)
sleep(500)
ControlCommand("Auto Position", AutoPositionFrame, "Head Right",25,3,4)
sleep(4000)
ControlCommand("Camera", CameraSnapshot)
sleep(500)
ControlCommand("Auto Position", AutoPositionFrame, "Head Left", 25,3,4)
sleep(6000)
ControlCommand("Camera", CameraSnapshot)
sleep(500)
ControlCommand("Auto Position", AutoPositionFrame, "Rest", 25,3,4)
sleep(3000)
ControlCommand("Camera", CameraRecordStop)

Thanks for fixing that all up DJ. Take the weekend off and work on your BB-8!
Synthiam
#17  
Thanks bob - i gave up on that bb8 months ago:D it was a pipe dream that i would have time to build a robot
Germany
#19  
Thank you DJ it works also fine by me.