Welcome to Synthiam!

Program robots using technologies created from industry experts. ARC is our free-to-use robot programming software that makes features like vision recognition, navigation and artificial intelligence easy.

Get Started
Canada
Asked — Edited
Resolved Resolved by Dunning-Kruger!

Something Wrong When I Connect Ez-Builder To My Jd Robot

Hi all,

Since I've configured my EZ-B v4 to my wifi (D-link router), when I launch EZ-buider application and connect it, it freez, I've to kill the application to defreez it.

Here's the log:

2015-02-22 16:20 - Welcome to EZ-B v4 Beta!
here I click on connect and it freez
2015-02-22 16:20 - *Warning: There is 1 bytes of unexpected data available on the TCP connection... Clearing. This can happen when the EZ-B is underpowered or connected attempted by multiple clients.
2015-02-22 16:20 - Unexpected Data: 4
2015-02-22 16:20 - *Warning: There is 1 bytes of unexpected data available on the TCP connection... Clearing. This can happen when the EZ-B is underpowered or connected attempted by multiple clients.
here i've to kill the task to unfreez it
2015-02-22 16:20 - Unexpected Data: 4
2015-02-22 16:20 - EZ-B v4 ID: 56-53-0-0-47-255-59-57-61-38-38-38
2015-02-22 16:20 - Connected
2015-02-22 16:20 - Setting battery monitor voltage: 6.6
2015-02-22 16:20 - Setting battery protection: True
2015-02-22 16:20 - Setting i2c rate: 100000

I notice that :
*Warning: There is 1 bytes of unexpected data available on the TCP connection... Clearing. This can happen when the EZ-B is underpowered or connected attempted by multiple clients.

I don't understand....

Thx for any help *confused*

AI Support Bot
Related Content
Synthiam
Based on your post activity, we found some content that may be interesting to you. Explore these other tutorials and community conversations.
#1  
To be clear is your ezb in WP (blue LED) or Client mode (green LED)... If it is in client mode did you use the scan tool to locate your ezb on your network? Then try and connect to that IP address? It will have a unique IP address if it is in client mode so not the default 192.168.1.0 or whatever...
Have you tried downloading and reinstalling a fresh copy of ARC? Have you tried rebooting your router as well?
Canada
#2  
It's in Client mode (green LED)

I've try to reinstall ARC and reboot the PC as well, no change.

The only thing which work it's to create a new project :
EZB 0:
EZB 1:
EZB 2:
EZB 3:
EZB 4:
2015-02-22 16:44 - TCP Server stopped
2015-02-22 16:44 - TCP Server stopped
2015-02-22 16:44 - TCP Server stopped
2015-02-22 16:44 - TCP Server stopped
2015-02-22 16:44 - TCP Server stopped
2015-02-22 16:44 - TCP Server stopped
2015-02-22 16:44 - TCP Server stopped
2015-02-22 16:44 - TCP Server stopped
2015-02-22 16:44 - TCP Server stopped
2015-02-22 16:44 - TCP Server stopped
2015-02-22 16:44 - Camera Initialized: EZB://192.168.0.106 @ 320x240
2015-02-22 16:44 - Object Recognition loaded.
2015-02-22 16:44 - Attempting connection on 192.168.0.106:23
2015-02-22 16:44 - Connected to 192.168.0.106:23
2015-02-22 16:44 - EZ-B reports EZ-B v4 OS
2015-02-22 16:44 - Welcome to EZ-B v4 Beta!
2015-02-22 16:44 - EZ-B v4 ID: 56-53-0-0-47-255-59-57-61-38-38-38
2015-02-22 16:44 - Connected
2015-02-22 16:44 - Setting battery monitor voltage: 6.6
2015-02-22 16:44 - Setting battery protection: True
2015-02-22 16:44 - Setting i2c rate: 100000
#3  
If you have to create a new project then maybe you can try and "merge" in all the controls from the JD sample project... See if that works?
Canada
#4  
There the same probleme after done the merge.

So there's something wrong in my main project.
#5  
So you have no issues with new projects, just with the JD sample Project? I think then maybe DJ needs to help you out with this....
United Kingdom
#6  
Is the I2C RGB Animator connected correctly? The EZ-B will hang on I2C errors.
Canada
#7  
I've merge diifrent things one after one and test, and now it's ok.

So I've rename replace the old project by the new.

I think it have been corrupted but I don't no why...

Anyway, it's working again great now.

Thx a lot for your idea of merging :D
Canada
#8  
Yes rich, RGB was correct, thx
#9  
That's strange, but I am glad you got it working....:)