Question
Asked May 11 2018

Community Question

Edited Original Post:

Good Afternoon,

I am trying to get a Roli to work for a school club and after spending the majority of my afternoon on this issue I have yet to find a solution for my issue.

Issue: The right side (looking at robots back) continuous rotation servo DC Motor begins turning counterclockwise (reverse) as soon as the robot connects to a computer.

Troubleshooting: I have...
- confirmed connections both to the primary control unit and internally on the HBridge based on what I am seeing online
-attempted to operate the unit with the HBridge switch both up and down
- attempted to determine if there was a way to "calibrate" the servo DC motor through the HBridge PWM Movement Panel

Notes:
-I can get it to stop turning by using the manual controls within the HBridge PWM Movement Panel by selecting forward which counters the reverse motion.
-I have access to another unit (still in box) which I plan to take the servo DC motor from to determine if the servo motor is faulty

Sys Specs:
Windows 7, 2Gb Ram, 64 Bit OS, & 2.4Ghz Intel Core 2 Duo

I am missing something here and have watched many videos, read many tutorials and articles and attempted to search the forum. Maybe I am using the wrong terminology in my searches? Any help would be greatly appreciated. Should I switch to a personal home computer with windows 10 to see if that makes a difference in the initial commands issued to the bot upon connection?
May 16 2018
Hi cslater! Way to troubleshoot this issue!

I haven't seen any communications from you about this issue yet in support...how did you try to get in touch with us?

For warranty discussion, click Product Warranty in contact us to get in touch with us about the controller.

Speak soon!



:)
May 16 2018
@cslater

Have you taken a look at the fuse?

Here is a link that might help.

https://www.ez-robot.com/Tutorials/Lesson/47
May 17 2018
@Herr, I thought that originally as well but after switching the controllers between the units I ruled out the fuse being the issue.

@Chelsea, I have just submitted a ticket through Warranty. My original ticket must have not went through properly. Thanks!
May 17 2018
@Jeremie Thanks for your initial help and review.
Jeremie
Synthiam
May 17 2018
No prob @cslater, great work finding the issue!