Welcome to Synthiam!

The easiest way to program the most powerful robots. Use technologies by leading industry experts. ARC is a free-to-use robot programming software that makes servo automation, computer vision, autonomous navigation, and artificial intelligence easy.

Get Started
Belgium
Asked

Question

:ermm:Hi my name is Bart from Belgium, brandnew to the community. I recently received an EZB and have a connection problem with the program EZBuilder itself. Rest works fine.

JD starts Up, connects to the network, confirms it by saying so, My Ip scan confirms he's pretty well active @ 192.168.0.226 ; Green LED blinking on the back.

Now comes the weird part. JD is connected, when scanning for connection with EZ Builder, JD Blips @ 192.168.0.226, LED on his back turns from blinking to contineous. But the scan doesn't register the IP and Ihave therefor no connection with JD. Even weirder is that JD's camera does operate through 192.168.0.226 Done several new installs, cleaned properly before reinstalling, I'm at the end of my wits here

Best of Holidays to evreyone, Merry Christmas and a happy new year


ARC Pro

Upgrade to ARC Pro

Harnessing the power of ARC Pro, your robot can be more than just a simple automated machine.

AI Support Bot
Related Content
Synthiam
Belgium
#1  
Almost forgotten, :)
entering the address manually and trying to connect ends in a connection failure.

See pictures for more details.

I also can acces JD from my Webbrowser on 192.168.0.226 and run the complete diagnostics without a problem.
Belgium
#5  
Yes indeed, tried it with Chrome and Firefox, But won't do it.
I'll try to have them uploaded and share the link
PRO
Belgium
#6  
i think the pics needs to be jpeg.
Belgium
#7  
Checked and they're *.jpg
Belgium
#8  
They're screenshots made by by the cutprogram from windows
PRO
Belgium
#11  
indeed it doesn work.thats funny few days earlier it did work?
Belgium
#12  
No it never did, since I received my JD from Patrick out of Antwerp, I made the installs, reconfigured the culture of my laptop and keyboard to US ENG, configured the network.
Got the connection up for as far you can see now as well.
Even Starting up as a blank project doesn't change a thing.
When scanning for IP JD Beeps shortly when it passes everytime but it doesn't get locked or accepted by the connection screen.
I got the absolute latest version ARC, even Patrick's complete project files.
JD aka Wilson aka JDHips, maybe familiar here?
PRO
Belgium
#13  
:)haha
i mean the photo insert did work.BTW i am patrick.lol
Belgium
#14  
I mean, It did work and ran perfectly when I collected Wilson from Patrick.
Under his Network and configuration Wilson performs perfectly.
No wonder as he's his maker.
He there just reseted him before I left.
Belgium
#15  
:D:DGrapjas, ook ne goeie morgen;)

Belgium
#16   — Edited
NO the insert doesn't work have shared the pics through postimages, see the links in the posts above
PRO
Belgium
#17  
bart i left some comment on your skype.
Belgium
#18  
8-)Other Opinions and any Idea as to solve this is still very welcome
PRO
Synthiam
#19  
Reset the ezb and make sure it works in AP mode: http://www.ez-robot.com/Tutorials/Lesson/16

These tutorials have everything you’ll need: 

These tutorials will help. They’re from the ezrobot website that supports the product: 

[color=#111111][size=2][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]This one will show how to configure different WiFi modes: http://www.ez-robot.com/Tutorials/Lesson/15[/font][/size][/color]

[color=#111111][size=2][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]This one shows how to use two network interfaces:[/font][/size][/color]
[color=#111111][size=2][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]http://www.ez-robot.com/Tutorials/Lesson/80[/font][/size][/color]

[color=#111111][size=2][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Have fun![/font][/size][/color]
Belgium
#20  
Hey DJ, 
Merry x-mas and than
Belgium
#21  
And thanks for the reply. But I've been through every single step of them, a number of times even.
Belgium
#22  
I can give you every single detail explained in these in Screenshots if you like. I don't understand why only the connection tab refuses to pin the working IP of JD. See Screenshot links a few posts earlier
PRO
Synthiam
#23  
Reset the ezb as per my previous direction

Does it work when you connect directly to it in ap mode by following the tutorial?

I believe you’re skipping some steps in the learn section for the jd ezrobot product. Start with the default setting as a new user first. Verify it works that way. 

Then you can connect it to your network and debug using the prompts and tutorials to ensure there’s no avg anti virus etc
Belgium
#24  
I'll try and try again and will get him running don't worry ;-) really just can't See what I could have missed. Did the whole process from scratch together with Nomade_6R life through Skype so that I could follow-up on my screen. Communication is fine, gets connected, I can Run the full diagnostic directly from my Browser, in ARC, cam works, only does the tab connection not pin the IP.