Community Question

Hello everybody,
I have the following problem with my JD.
Every time I turn it on and the W-Lan connection is ready, I go into the Ez-Builder and click on connect, following happens.

I use the Example of JD in EZ-Builder

EZB 0:
EZB 1:
EZB 2:
EZB 3:
EZB 4:
Screen Resolution: 1280x720 (96x96 dpi)
Version: 2017.01.29.00
Object Recognition Initialized.
Object Recognition loaded.
You have no microphone inputs. The Microphone Control is disabled.
Attempting connection on 192.168.1.1:23
Connected to 192.168.1.1:23
Reports EZB v4 OS With Comm 1
EZ-B v4 ID: 68-50-0-0-46-255-59-56-57-38-38-38
Setting battery monitor voltage: 7
Setting battery protection: True
Setting i2c rate: 300000
EZ-B voltage is 7.778942076
EZ-B temperature is 24.94538180761402188C
Connected
Camera Initialized: EZB://192.168.1.1 @ 320x240
Comm Err: System.IO.IOException: Unable to read data from the transport connection: Ein Verbindungsversuch ist fehlgeschlagen, da die Gegenstelle nach einer bestimmten Zeitspanne nicht richtig reagiert hat, oder die hergestellte Verbindung war fehlerhaft, da der verbundene Host nicht reagiert hat. ---> System.Net.Sockets.SocketException: Ein Verbindungsversuch ist fehlgeschlagen, da die Gegenstelle nach einer bestimmten Zeitspanne nicht richtig reagiert hat, oder die hergestellte Verbindung war fehlerhaft, da der verbundene Host nicht reagiert hat
at System.Net.Sockets.Socket.Receive(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags socketFlags)
at System.Net.Sockets.NetworkStream.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Net.Sockets.NetworkStream.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
at EZ_B.EZB.M3jweGrVXK(Int32 , Byte[] cmdData)
BbytesToExpect: 2

Received: 0 0
Disconnected

*stress* *stress* *stress*

I have tested it on two pc's. Both of these errors occur. 1x Win 10 and win 7

Can anyone help me please
thetechguru
Commented February 2017
Check the cable to the JD Eyes and make sure it has a good connection.

Find the JD-No Eyes sample project and try that (or just try a connection with no project loaded).

If any I2C object tries to initialize and can't find the device, the EZ-B will lock up and disconnect.

Alan
Dave Schulpius
Commented February 2017
Try reconnecting the camera cable at the ezb. Make sure you have a good connection there.
voxi
Commented February 2017
Hello,

thanks for the hints.
I will test it later and give my feedback
voxi
Commented February 2017
Hi,

it works ! the reason was the cable of the I2C port.

Embarrassed that I did not find this error myself.

Thanks for your quick help !
Question
Avatarvoxi
Asked on Wednesday, February 1, 2017